ROUTE
290km, 4900HM pure road bike passion ROUTE

290km, 4900HM pure road bike passion

Mijnwerkers zijn al meer dan 800 jaar actief in het Erzgebirge. In 1168 veroorzaakte de ontdekking van zilvererts de ‘Bergschrey’ – het nieuws over grote schatten die moesten worden teruggevonden. Als gevolg hiervan ontwikkelde het Ertsgebergte zich tot het centrum van de mijnbouw in Europa. Vooral zilver, tin, ijzer, koper en bismut werden gewonnen.

Zelfs vandaag de dag kun je opnieuw de vreugdekreten van de stenen mannen horen: dit zijn de Stoneman-Finishers die hun goud, zilver of brons vieren nadat ze de 290 km van de Erzgebirge-bergkam op hun racefiets hebben beheerst. Het is het moment waarop ze 13 giftige hellingen met hellingen tot wel 18%, 4.900 meter hoogte en 13 controleposten hebben overwonnen…

Bij elke post staat een interessant infobord met bijhorend een chiphendel. Dit bord geeft zowel de route naar je volgende controlepost aan, maar ook info over bezienswaardigheden en bijzonderheden die je onderweg tegenkomt. In totaal beklim je tien van de hoogste toppen van het Ertsgebergte doorheen Duitsland en Tsjechië… Zoals bij elke Stoneman-route rij je deze track volledig op je eigen tempo. De route is zodanig afwisselend ingedeeld, wat maakt dit iedere fietser zijn ding hier ergens wel kan terugvinden…

290km, 4900HM pure road bike passion
BASE CAMP
BEST WESTERN AHORN HOTEL OBERWIESENTHAL BASE CAMP

BEST WESTERN AHORN HOTEL OBERWIESENTHAL

Het moderne 4-sterren BEST WESTERN Ahorn Hotel te Oberwiesenthal bevindt zich op 200m afstand van het ski- en bikegebied am Fichtelberg en op ongeveer 800m bij het centrum van Kurort Oberwiesenthal.

Voor ons een prachtige startplaats als voorbereiding op deze uitdagende ROAD-trip. Naast zeer verzorgde kamers is er ook een gezellig restaurant aanwezig en is het helemaal voorzien op Stoneman-toeristen. De mooie en gezellige pub Prijut12 bevindt zich vlakbij en fungeert voor ons dan ook als start- en finishplaats.

BEST WESTERN AHORN HOTEL OBERWIESENTHAL
STOP 1
BUNTES HAUS - HOTEL ERBGERICHT SEIFFEN STOP 1

BUNTES HAUS - HOTEL ERBGERICHT SEIFFEN

Dit gerenommeerde hotel kan bogen op een geschiedenis van maar liefst 500 jaar en is gunstig gelegen in het stadscentrum van Seiffen. Buntus Haus Hotel Erbgericht ligt vlak naast de wereldberoemde kerk, is volledig gerenoveerd en biedt comfortabele, gezellige en kleurrijke accommodaties met kamers van verschillende categorieën.

Er is zorgvuldig geprobeerd de oorspronkelijke sfeer en het traditionele karakter van het hotel te behouden. U kunt heerlijk ontspannen in het traditionele restaurant, gezellige café, de ontbijtzaal of in de pub. Het is een rustige uitvalsbasis om te genieten van het geluid van de kerkklokken in Seiffen of van het belletje van de kleine trein die door de stad rijdt. Kortom voor ons een ideale tussenstop na een eerste fietsdeel van deze Stoneman-trip.

BUNTES HAUS - HOTEL ERBGERICHT SEIFFEN
STOP 2
NATURHOTEL GASTHOF BÄRENFELS STOP 2

NATURHOTEL GASTHOF BÄRENFELS

Dit 3-sterrenhotel biedt traditionele gastvrijheid in het kuuroord Altenberg, in het Ertsgebergte. Het Naturhotel Gasthof Bärenfels beschikt over een restaurant met een grote serre. Alle kamers en appartementen zijn voorzien van een zithoek, een televisie en een eigen badkamer met een douche.

Het restaurant serveert Saksische en internationale gerechten. Maak kennis met de gastvrijheid in de meer dan 346 jaar oude, liefdevol bewaard gebleven, historische herberg. Een ruim terras met uitzicht op het prachtige oostelijke Ertsgebergte wacht op u na een dagje stevig klimmen met de fiets.

NATURHOTEL GASTHOF BÄRENFELS

Route Road Duitsland