ROUTE
170KM, 4400HM PURE MOUNTAINBIKE EMOTION ROUTE

170KM, 4400HM PURE MOUNTAINBIKE EMOTION

Stoneman Duitsland Route
Beleef 170 kilometer pure mountainbike-emotie doorheen 2 landen in het Ertsgebergte. Vanuit de hoogste stad van Duitsland, Kurort Oberwiesenthal, beklim je de Bärenstein langs de idyllische Cranzahl-dam.

Vervolgens bereik je de karakteristieke basaltzuilen op de Pöhlberg en Scheibenberg. En in de ongerepte sparren- en beukenbossen in het TrailCenter Rabenberg rijd je over de paden van het eerste officiële singletrailpark van Duitsland. Na de Auersberg passeert u het fascinerende hoogveen “Kleiner Kranichsee” en klimt u naar de top van de Blatenský vrch. Vervolgens ga je over vloeiende paden richting de hoogste top van het Ertsgebergte, de Klinovec en de hoogste berg van de Saksen, de Fichtelberg.

Mede dankzij deze koningsklimmen kom je in totaal uit op een 4400 hoogtemeters. In totaal beklim je tien van de hoogste toppen van het Ertsgebergte doorheen Duitsland en Tsjechië… Je rijdt de volledige route in je eigen tempo. De gehele route van de Stoneman-Miriquidi is prima bewegwijzerd met duidelijke bordjes.

Op 10 ludieke plaatsen op het parcours, telkens op een bergtop of bij een mooi uitzicht, staat een interessant infobord met bijhorend een chiphendel. Dit bord geeft zowel de route naar je volgende controlepost aan, maar ook info over bezienswaardigheden en bijzonderheden die je onderweg tegenkomt.

De beklimmingen zijn erg afwisselend. Ze gaan over brede bospaden, over gravelwegen tot zelf echt over de skipistes. Ook de afdalingen hebben vaak een wisselend karakter. Dit samen zorgt voor een goeie mix tussen steile en technische tracks, en de allround offroad paden. Voor ieder wat wils dus...

“Het Ertsgebergte is een verdomd mooi mountainbikegebied met basaltkolommen, Scandinavisch aandoende landschappen, en op elk van de uitgestrekte toppen staat een toren met een herberg in het bos. Mountainbikers die in het Alpengebied gesocialiseerd zijn, vergeten vaak dat fietsen ook mogelijk is op kleinere bergen ten noorden van de Donau..."

170KM, 4400HM PURE MOUNTAINBIKE EMOTION
BASE CAMP
BEST WESTERN AHORN HOTEL OBERWIESENTHAL BASE CAMP

BEST WESTERN AHORN HOTEL OBERWIESENTHAL

Het moderne 4-sterren BEST WESTERN Ahorn Hotel te Oberwiesenthal bevindt zich op rond 200m afstand van het skigebied am Fichtelberg en op ongeveer 800m bij het centrum van Oberwiesenthal vandaan.

Voor ons een prachtige startplaats als voorbereiding op deze uitdagende MTB-trip. Naast zeer verzorgde kamers is er ook een gezellig restaurant aanwezig en is het helemaal voorzien op Stoneman-toeristen. De mooie en gezellige pub Prijut12 bevindt zich vlakbij en fungeert voor ons dan ook als start- en finishplaats.

BEST WESTERN AHORN HOTEL OBERWIESENTHAL
STOP 1
BÜRGER UND BERGGASTHAUS SCHEIBENBERG STOP 1

BÜRGER UND BERGGASTHAUS SCHEIBENBERG

De typische Erzgebirge-herberg met rustiek restaurant, grote zaal en gastenverblijf torent boven de orgelpijpen van de Scheibenberg uit. De bergherberg, gelegen op 807 m boven de zeespiegel, trekt al sinds 1892 gasten. Zelfs koning Albert van Saksen, die het opende, genoot vanaf hier van het uitzicht over het Ertsgebergte.

Tegenwoordig ontmoeten actieve wandelaars, mountainbikers, toeristen en kenners elkaar op de Scheibenberg. Een ideale tussenstop voor ons waar we als groep onze eigen bikers kunnen verwelkomen tijdens deze heuse trip.

BÜRGER UND BERGGASTHAUS SCHEIBENBERG
STOP 2
Sportpark Rabenberg STOP 2

Sportpark Rabenberg

Sportpark Rabenberg ligt op afstand van alle bedrijvigheid en lawaai van een drukke stad. Het bevindt zich tussen Fichtelberg en Auersberg, op een hoogte van 900 meter, waardoor het de perfecte plek is om lekker te ontspannen of sportief bezig te zijn.

Sportpark Rabenberg biedt uitstekende sportfaciliteiten in combinatie met hoogwaardige kamers en gerechten die speciaal zijn aangepast - maar niet beperkt zijn tot - de behoeften van sporters. Naast eventueel een extra lusje doorheen het onwaarschijnlijke trailpark, voor ons de ideale stopplaats na een dagje biken.

Sportpark Rabenberg

Route MTB Duitsland