ROUTE
176km, 3900HM - De ultieme mountainbike ervaring ROUTE

176km, 3900HM - De ultieme mountainbike ervaring

Ontdek de Oostkantons van hun mooiste kant: op een parcours van 176 km met 3.900 hoogtemeters beleef je schitterende en unieke avonturen. Je rijdt de volledige route in je eigen tempo. De gehele route van de Stoneman-Arduenna is prima bewegwijzerd met duidelijke gele bordjes. Op 8 ludieke plaatsen op het parcours, telkens op een bergtop of bij een mooi uitzicht, staat een interessant infobord met bijhorend een chiphendel. Dit bord geeft zowel de route naar je volgende controlepost aan, maar ook info over bezienswaardigheden en bijzonderheden die je onderweg tegenkomt.

De beklimmingen zijn erg afwisselend. Ze gaan over brede bospaden, over gravelwegen tot zelf langs echte kleine bospaden. Ook de afdalingen hebben vaak een wisselend karakter. Dit samen zorgt voor een goeie mix tussen steile en technische tracks, en de allround offroad paden. Voor ieder wat wils dus...

„176 km puur mountainbike plezier” Door het knap aantal kilometers waan je je door een groot en uitgestrekt stuk Ardennen. Niet alleen de afstand is pittig, ook de hoogtemeters tellen op. Het hoogste punt van België - De Signal de Botrange met een hoogte van 700m – is uiteraard ook mee opgenomen in het Stoneman-traject.

Kortweg, een parcours met een magnifieke afwisseling van karakteristieke fauna en flora en cultuurgoed. De ideale manier om de Oostkantons opnieuw te ontdekken. Als mountainbiker weet je meer dan wie ooit, dat je al fietsend zo veel meer indrukken en belevingen op doet... Dat is hier niet anders…

176km, 3900HM - De ultieme mountainbike ervaring
BASE CAMP
Worriken Bütgenbach BASE CAMP

Worriken Bütgenbach

Het Sport- und Ferienpark (Sportcentrum) gelegen aan het meer van Bütgenbach biedt tal van mogelijkheden om je weekend door te brengen. Voor ons een prachtige startplaats als voorbereiding op deze uitdagende MTB-trip. Naast logies zoals een sporthotel, groepskamers en eventuele vakantiehuisjes is er ook een gezellig restaurant. Het mooie en gezellige kleine dorpje Bütgenbach fungeert dan ook perfect als finishplaats.

Worriken Bütgenbach
STOP 1
Vido Burg-Reuland STOP 1

Vido Burg-Reuland

ViDo biedt naar eigen zeggen een creatieve mogelijkheid om zich terug te trekken in het hart van de Ardennen. Een herberg, gelegen op wandelafstand van de Ruïne in de, historisch gezien, belangrijke en heel kleine gemeente Burg- Reuland. Een ideale thuisbasis voor sportgroepen en schoolklassen ed, maw voor ons een perfecte tussenstop waar we met onze groep onze eigen bikers kunnen verwelkomen tijdens deze heuse trip.

Vido Burg-Reuland
STOP 2
Jeugdherberg Ardennen-Eifel STOP 2

Jeugdherberg Ardennen-Eifel

Deze gezellige jeugdherberg met al de nodige faciliteiten ligt mooi op de rand van het stadje Saint-Vith. Na een stevig dagje biken een mooie plaats om op de binnenkoer even tot rust te komen. Verwacht niet de grote luxe hier, maar al wat we nodig hebben is er aanwezig. Wil je alsnog het stadje bezoeken, gaat dat in een kleine wandeling makkelijk mee door.

Jeugdherberg Ardennen-Eifel

Route MTB België