ROUTE
176km, 3900HM puur plezier ROUTE

176km, 3900HM puur plezier

Ontdek de Oostkantons van hun mooiste kant: op een parcours van 176 km met 3.900 hoogtemeters beleef je schitterende en unieke avonturen. Je rijdt de volledige route in je eigen tempo. De hele route is prima bewegwijzerd met duidelijke bordjes. Op iedere bergtop staat een chipautomaat met daarbij een interessant informatiebord. Dit geeft zowel de route naar je volgende bergtop aan, maar ook info over bezienswaardigheden en bijzonderheden die je onderweg tegenkomt.

De beklimmingen zijn erg afwisselend. Ze gaan over brede bospaden, over gravelwegen tot zelf langs echte kleine bospaden. Ook de afdalingen hebben vaak een wisselend karakter. Dit samen zorgt voor een goeie mix tussen steile en technische tracks, en de allround offroad paden. Voor ieder wat wils dus...

„176 km puur mountainbike plezier” Door het ferm aantal kilometers waan je je door een groot en uitgestrekt stuk Ardennen. Niet alleen de afstand is pittig, ook de hoogtemeters tellen op. Het hoogste punt van België - De Signal de Botrange met een hoogte van 700m – is uiteraard ook mee opgenomen in het Stoneman-traject.

Kortweg, een parcours met een magnifieke afwisseling van karakteristieke fauna en flora en cultuurgoed. De ideale manier om de Oostkantons opnieuw te ontdekken. Als mountainbiker weet je meer dan wie ooit, dat je onderweg met de fiets zo veel indrukken en belevingen op doet...

176km, 3900HM puur plezier
BASE CAMP
Worriken Bütgenbach BASE CAMP

Worriken Bütgenbach

Het Sport- und Ferienpark (Sportcentrum) gelegen aan het meer van Bütgenbach biedt tal van mogelijkheden om je weekend door te brengen. Voor ons een prachtige startplaats als voorbereiding op de uitdagende MTB-trip. Naast logies zoals een sporthotel, groepskamers en eventuele vakantiehuisjes is er ook een gezellig restaurant. Het mooie dorpje Bütgenbach fungeert dan ook perfect als finishplaats.

Worriken Bütgenbach
STOP 1
KUZ Burg-Reuland STOP 1

KUZ Burg-Reuland

Het Kultur- und Begegnungszentrum (Cultureel en ontmoetingscentrum) is gelegen op wandelafstand van de Ruïne in de, historisch gezien, belangrijke en heel kleine gezellige gemeente Burg- Reuland. Een ideale thuisbasis voor sportgroepen en schoolklassen ed, maw voor ons een perfecte tussenstop voor de vele bikers tijdens de heuse trip.

KUZ Burg-Reuland
STOP 2
Jeugdherberg Ardennen-Eifel STOP 2

Jeugdherberg Ardennen-Eifel

Deze gezellige jeugdherberg met al zijn faciliteiten ligt mooi op de rand van het stadje Saint-Vith. Na een stevig dagje biken een mooie plaats om op de binnenkoer even tot rust te komen. Wil je alsnog het stadje bezoeken, gaat dat in een kleine wandeling mee door.

Jeugdherberg Ardennen-Eifel

Route